Subventia de criza pentru oieri, RETRASA de MADR! Plata pe cap de animal va creste

Oficialii de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale au retras proiectul de act normativ care prevedea o subvenție de criză de 5 lei per cap de animal pentru acei oieri care au fost afectați de pandemia de coronavirus. În urma numeroaselor plângeri din partea crescătorilor de ovine, care considerau subvenția mult prea mică, secretarul de stat George Scarlat a avut o întâlnire cu reprezentanții sectorului ovin în care le-a promis o majorare a acestei subvenții.

Mai precis, oficialul MADR le-a promis oierilor că valoarea cuantumului pe cap de animal va crește cu 2 lei, adică va ajunge de la 5 lei la 7 lei. În ciuda insistențelor crescătorilor ca suma acordată să fie de 10 euro pe cap de animal, secretarul de stat le-a spus fermierilor că o astfel de subvenție nu este posibilă, deoarece o mare parte din fondurile ministerului au fost ”înghițite” de despăgubirile pentru secetă care vor fi acordate fermierilor din sectorul vegetal.

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, Ministerul Agriculturii a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru oieri, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

În documentul publicat de MADR, cuantumul ajutorului de stat era de 7 lei per cap de ovină, iar plafonul maxim al schemei ajungea la 45 milioane de lei. De asemenea, proiectul retras de MADR mai preciza că ajutorul de stat se acordă pentru un efectiv cuprins între 50 și 1000 de capete de femele ovine, inclusiv, pe beneficiar, cu vârsta de 1 an la data de 31 martie a anului 2020, respectiv pentru un efectiv de minim 25 și maximum 1000 capete femele caprine, inclusiv, pe beneficiar, care au vârsta de minimum un an la data de 31 martie a anului 2020.

AGRO TV vă va ține la curent cu evoluția acestei situației în ceea ce privește ajutorul de stat acordat crescătorilor de ovine.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole