SUA fac legi protecționiste, care apără fermierii de marii procesatori

Administrația de la Washington are de gând să emită noi reguli pentru a proteja fermierii care cresc vaci, găini și porci, împotriva celor mai mari procesatori de carne din Statele Unite. Este vorba de o parte a unui plan de încurajare a unei mai mari concurențe în sectorul agricol.

Astfel, noile reglementări vor permite ca fermierii să dea mai ușor în judecată companiile cu care contractează din cauza practicilor neloiale, discriminatorii sau înșelătoare. De asemenea, este de așteptat ca Departamentul Agriculturii să limiteze definiția a ceea ce înseamnă carne produsă pe pământ american. Acest lucru nu va mai permite etichetarea drept produs american a celor din carnea animalelor crescute în alte țări și doar procesate în Statele Unite.

Noul regulament va permite agricultorilor să depună plângeri în demeiul unei legi, cea privind ambalatorii și depozitarii de produse. Până acum, în timpul proceselor, mai multe hotărâri judecătorești au interpretat legea federală în sensul că un fermier trebuie să demonstreze că acțiunile unei companii dăunează concurenței din întreaga industrie înainte ca un proces să poată continua. Lucru greu de dovedit de un fermier în lupta cu giganții din industrie. Marile companii producătoare de carne au apărat vechiul sistem pentru că, spun ele, fermierii puneau la dispoziție doar halele și forța de muncă, în timp ce companiile ofereau puii, furajele și expertiza.

De cealaltă parte, un fermier care conduce un grup de mici producători spune că schimbarea ar trebui să protejeze mai bine firmele mai mici în relațiile lor cu cele patru mari companii de carne, care controlează împreună aproximativ 70% din producția de carne de vită din SUA.

Să mai spunem și că ministerul american al agriculturii intenționează să revizuiască definiția a ceea ce înseamnă carne ”produsă în Statele Unite”. În prezent, companiile pot utiliza această etichetă ori de câte ori carnea este procesată în Statele Unite, chiar dacă animalele s-au născut și au crescut în altă parte.

De asemenea, Departamentul de Agricultură intenționează să investească în noi piețe locale și regionale, astfel încât fermierii să aibă mai multe opțiuni pentru vânzarea animalelor și a culturilor. Marile companii de prelucrare a cărnii domină piața bovinelor, porcilor și găinilor, ceea ce nu le permite micilor fermieri să obțină un preț corect.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole