STUDIU. Pesticidele de pe fructe și legume duc la apariția unei boli grave la copii

10

O descoperire recentă scoate la iveală efectele foarte periculoase pe care le au pesticidele folosite la creșterea legumelor și fructelor asupra copiilor.

Cercetătorii de la Universitatea Harvad din Statele Unite au ajuns, în urma unor studii amănunțite, la concluzia că pesticidele folosite la stropirea legumelor și fructelor sunt un factor foarte mare de risc pentru apariția sindromului ADHD la copii.

În cadrul cercetărilor, specialiştii au stabilit o legătură directă între comportamentul copiilor suferind de hiperactivitate, considerată boala secolului nostru, şi conţinutul de substanţe chimice din compoziţia pesticidelor, scrie Agerpres.ro.

 

Cu cât concentraţia de substanţe toxice îngurgitate de organism este mai mare, cu atât sporeşte riscul dezvoltării ADHD şi a altor tulburări psihice grave.

Practic, aceste substanţe chimice ajung în organismul copilului prin legume şi fructe. Cu toate acestea, astfel de substanţe se găsesc şi în produsele obţinute din culturi tratate, cum ar fi pâinea.

Citește și

Cmentariile sunt închise