22 octombrie 2021 - 19:24

Studiu: Peste 70% dintre români aleg produsele tradiționale pentru masa de Paște și când oferă cadouri

oua_pastePeste 70% dintre români aleg produsele tradiționale atât pentru masa de Paște, cât și atunci când vine vorba despre cadourile pe care le oferă celor dragi, potrivit unui studiu al unui retailer online.

Conform cercetării, odată cu apropierea sărbătorilor, crește foarte mult și interesul acordat coșurilor de cadouri pline cu specialități gourmet. Dulciurile, siropurile, specialități din miere de albine, brânzeturile maturate, zacusca, fursecurile de casă, vinurile și uleiurile presate la rece sunt cele mai cerute.

În ceea ce privește vânzările din această perioadă, potrivit studiului realizat de retailerul online Prăvălia Mică, acestea înregistrează o creștere semnificativă, atât în valoare, cât și în volum, coșului mediu de cumpărături de Paște ridicându-se la aproximativ 300 de lei, față de comenzile de aproximativ 100 de lei, înregistrate în lunile precedente.

Participarea la târgurile de profil este foarte importantă pentru comercianții online, iar acestea reprezintă un mijloc de promovare eficient, în primul rând datorită faptului că oferă ‘șansa unei interacțiuni directe între client și magazinele online din perspectiva vânzărilor efectuate prin intermediul lor’, se precizează în studiu.

Potrivit sursei citate, în perioada sărbătorilor, vizitatorii târgurilor de profil sunt mult mai interesați de produsele tradiționale și de un nivel calitativ superior, acest lucru aducând un plus de imagine foarte mare expozanților.

Lăsând la o parte perioada sărbătorilor, când românii pun, cu certitudine, un accent mai mare pe produsele realizate la nivel local, trendurile arată că interesul acestora față de produsele românești este într-o creștere lentă, dar constantă, de la un an la altul. (Sursa: AGERPRES)