STUDIU: Găinile produc o substanţă care ar putea trata cancerul

25

Găinile produc o substanţă numită NK-lysin, care funcţionează precum un agent antibacterian. Cercetătorii au identificat două variaţii genetice ale acestei substanţe, care sunt capabile să lupte cu boala. Una dinte aceste două tipuri este bună pentru a lupta împotriva celulelor canceroase, scrie huffingtonpost.com.


Cercetătorul James Womack a lucrat cu oamenii de ştiinţă de la Universitatea Naţională din Seul, Coreea de Sud, pentru a se descoperi tipurile de NK-lysin prezente la găini şi la efectele lor.

Acest lucru ar putea duce la alte măsuri pentru a lupta împotriva cancerului sau în curs de dezvoltare a modalităţilor de a preveni anumite infecţii sau chiar boli. Este o altă uşă, care a fost deschisă. Căutăm să vedem dacă acelaşi lucru este posibil şi cu vitele“, a declarat Womack.

Recent, un studiu al cercetătorii de la Universitatea din Missouri a arătat faptul că o substanţă din ţelină şi din pătrunjel ar putea avea efecte puternice asupra anumitor celule canceroase de la sân.

Mai exact, aceştia au descoperit că substanţa, numită apigenină, pare a avea un efect pe anumite tipuri de tumori de cancerde sân asociate cu hormonul progesteron.

 
Citește și

Cmentariile sunt închise