Studiu APRIL: 9 din 10 mame, copii și cadre didactice doresc continuarea programului „Cornul și laptele”

7

laptesipaineConform unui studiu naţional comandat de Asociația Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL) şi realizat în perioada august — septembrie 2013, programul „Cornul și laptele” se bucură de o percepţie majoritar pozitivă în rândul mamelor, copiilor și cadrelor didactice, care îi apreciază beneficiile și într-o proporție foarte mare (de 9 din 10 în rândul fiecărei categorii) își doresc ca acesta să continue.

„Acest program a fost propus în urma unor studii referitoare la starea de sănătate a populaţiei europene, care au evidenţiat faptul că este nevoie să prevenim anumite afecţiuni precum hipocalcemia la copiii de vârstă școlară, obezitatea printr-o educaţie alimentară corectă de la vârste fragede. În plus, să nu uităm faptul că acest program are și alte beneficii socio-economice, precum susținerea a celor cca 30.000 de locuri de muncă create de cei 5000 de fermieri români care furnizează zilnic cele 250 de tone de lapte pentru copiii noştri”, a afirmat Dorin Cojocaru, preşedinte APRIL.

Cadrele didactice din învățământul preșcolar, primar și gimnazial au o părere bună și foarte bună despre program (91%), considerând că programul a fost foarte bine implementat (93%) și că trebuie să continue (95%), fiind dispuși să se implice activ în susținerea lui (92%).

96% dintre copii consumă produsele lactate primite prin program, școala fiind principalul loc în care copiii le consumă. Copiii au declarat că le plac produsele primite prin program (81%), apreciind în primul rând faptul că produsele primite sunt sățioase și le oferă o masă consistentă (51%), dar şi că sunt gustoase (38%) și că se simt egali la clasă cu ceilalți colegi (37%). 89% dintre copii îşi doresc că programul „Cornul şi laptele” să continue.

În ceea ce priveşte mamele, 90% dintre cele intervievate au o părere bună şi foarte bună despre program în general, 93% dorind continuarea programului și mai mult de 86% dintre ele fiind dispuse să se implice activ pentru a-l susține.

Citește și

Cmentariile sunt închise