2 decembrie 2021 - 21:30

Studenţii suceveni vor să cucerească Parisul cu pastă de păstrăv

Reprezentanţii Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii Suceava se laudă cu cea mai tare conservă de peşte.

trout-1150981_1280

Tot ce e mai de soi se găseşte la Paris. Capitala Franţei va fi gazda unui concurs la care ţara noastră va fi reprezentată de şase studenţi ai Facultăţii de Inginerie Alimentară a Universităţii Suceava. Aceştia se laudă cu ForestROut, o conservă de păstrav tip pastă în care se găsesc savoare, gust, aspect şi calităţi nutritive deosebite.

„Este un produs unic dat fiind faptul că într-un singur ambalaj se află trei sortimente de conserve – prima este cu merişor şi hrean, cea de-a doua cu leurdă, gălbiori, iar cea de-a treia conţine flori de soc, albăstrele şi cimbrişor. Sunt practic trei borcănele a câte 100 de grame, ambalate împreună. Este un produs fără aditivi, fără conservanţi sau coloranţi, realizat doar din ingrediente naturale”, a mărturisit Loredana Sîrghi, team managerul echipei Universităţii Suceava.

Potrivit publicaţiei Monitorul de Suceava, în procesul tehnologic s-au folosit doar păstrăv indigen, din ape de munte, al căror gust este superior păstrăvului de crescătorie. Înainte de omogenizarea ingredientelor, păstrăvul este gătit în vid la 55 de grade, timp de 30 de minute, pentru a rezulta un produs care îşi păstrează aroma şi proprietăţile nutritive.