Strategie Grains şi-a revizuit în creştere estimările privind producţia de grâu din UE

12

grauajust

Strategie Grains şi-a revizuit în creştere estimările privind producţia de grâu din Uniunea Europeană pe urma rapoartelor despre rezultatele din ce în ce mai bune a recoltei din ţările europene.

Analiştii companiei se aşteaptă la o producţie totală de grâu de 142,3 milioane de tone în UE (700.000 de tone în plus faţă de estimarea precedentă), care înseamnă un volum nemaivăzut în ultimii cinci ani.
Din acest total 134,2 milioane de tone vor fi grâu de panificaţie (+800.000 de tone faţă de luna trecută) şi 8,1 milioane de tone grâu dur, folosit în special pentru producţia pastelor făinoase.

Odată cu progresul campaniei de recoltare – finalizata în unele ţări, în curs în altele – încep să apară rezultatele pozitive. România a raportat o producţie totală de grâu de 7,3 milioane de tone, în creştere serioasă faţă de 5,2 milioane de tone din anul trecut. Volumul este un record multianual, depăşind producţia din anul 2011.

Germania, unde rezultatele de la începutul campaniei au fost dezamăgitoare, a devenit mai optimistă odată cu progresul campaniei. Organizaţia producătorilor agricoli DRV din ţară şi-a revizuit în creştere cu 700.000 de tone estimările privind producţia de cereale din ţară, la 47 milioane de tone.

Franţa, unde la începutul campaniei de recoltare s-a raportat un conţinut mediu de proteine foarte scăzut, şi-a revizuit şi ea în creştere producţia de grâu (cea mai mare din UE) la 36,1 milioane de tone (+200.000 de tone) odată cu progresul lucrărilor. (Sursa: agrobroker.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise