Ştii că ceea ce mănânci îţi influenţează calitatea spermei?

16

Alcoolul, drogurile şi anumite medicamente sunt deosebit de nocive pentru calitatea spermei. Alcoolul are un impact asupra ficatului şi creşte nivelul de estrogen, perturbând astfel echilibrul hormonal adecvat, care are impact asupra dezvoltării spermatozoizilor. În plus, consumul de alcool distruge celulele care produc spermă. Celulele spermatice au nevoie de 3 sau 4 luni pentru a se dezvolta şi, prin urmare, este recomandat să reduci consumul de alcool, cel puţin în perioada în care doreşti să concepi un copil.

Drogurile şi medicamentele sunt a doua categorie de substanţe care au impact asupra fertilităţii. Opiaceele, steroizii şi medicamentele folosite pentru tratarea cancerului sunt numai câteva dintre substanţele nocive pentru spermă.

Sperma fumătorilor este redusă la jumătate, în comparaţie cu nefumătorii.

O dietă sănătoasă şi echilibrată înseamnă că persoana respectivă este sănătoasă şi, prin urmare, şi sperma. Unii aditivi din alimente pot avea un efect benefic asupra numărului de spermatozoizi. Acidul folic (conţinut de cereale, spanac, banane, tomate, portocale, avocado, brocoli), în asociere cu sulfatul de zinc poate creşte numărul spermatozoizilor cu 74%.

Citește și

Cmentariile sunt închise