Statul susţine investiţiile în energia verde

15

Ministerul Mediului va sprijini investiţiile în energii regenerabile prin microhidrocentrale după ce va face o analiză de impact asupra mediului, a declarat Emil Moţ, secretar de stat la Ministerul Mediului şi Pădurilor, în cadrul unei dezbateri pe tema importanţei şi impactului energetic al investiţiilor în microhidrocentrale, organizate de „Forbes România“, revistă editată de Adevărul Holding.

 

„Momentan nu avem un buget alocat pentru a sprijini investiţiile în energii regenerabile prin microhidrocentrale, dar vom direcţiona nişte bani după ce vom face o analiză de impact asupra mediului”, a explicat Emil Moţ. El a mai spus că în România există foarte multe bazine hidrografice care au un mare potenţial pentru microhidrocentrale, dar trebuie analizate mai multe aspecte precum debitul râului sau viabilitatea investiţiei.

„După ce vom face o analiză vom vedea cum vom aloca bani pentru acest sector. Vom stabili o strategie”, a completat secretarul de stat.
În momentul de faţă există până într-o sută de microhidrocentrale funcţionale în România, potrivit unor statistici prezentate de Vlad Pîrâianu, asistent universitar la Facultatea de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica.

Citește și

Cmentariile sunt închise