20 mai 2022 - 07:48

Start-Up Nation 2022 pentru românii din Diaspora! Anunț de ultimă oră

Programul Start-Up Nation, ediția 2022, va avea şi un sub-program destinat românilor din diaspora, urmând ca pe durata acestui an să fie puse în funcţiune şi programe speciale pentru domeniul IT şi pentru femei. Anunțul a fost făcut de ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Daniel Cadariu, la Alba Iulia.

„La constituirea guvernului, noi, coaliţia, ne-am angajat la mai multe categorii de proiecte. Când discutăm de afaceri la început de drum, afaceri între zero şi trei ani, ne-am angajat acolo pentru mai multe, dacă vreţi, programe de nişă, în afară de Start-Up Nation ediţia a III-a. Şi acolo am discutat şi despre IT, se prevede în programul de guvernare şi problematica unui Start-Up special pentru IT, pentru femei, pentru diaspora. Noi le vom derula pe toate în cursul acestui an.

Pentru partea de diaspora, am ajuns la concluzia să facem un subprogram în cadrul Programului Start-Up Nation, pentru a accelera componenta asta, în ideea de a da posibilitatea românilor din străinătate interesaţi de aşa ceva, de o astfel de finanţare, să aplice”, a explicat ministrul Constantin Daniel Cadariu, citat de Agerpres.

Ministrul a adăugat că, la fel ca la primele două ediţii, grantul va fi de 200.000 de lei, iar beneficiarii ţintă vor fi 10.000. Pentru sub-programul dedicat românilor din diaspora, ținta va fi de 1.000 de beneficiari.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.