START depuneri cereri! Ordonanta pentru acordarea despagubirilor la seceta, publicata in Monitorul Oficial!

A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli pentru înființarea culturilor în toamna anului 2019 afectate de seceta pedologica. 

Începând de mâine, 03 septembrie 2020, fermierii trebuie să depună cereri în termen de 10 zile lucrătoare, la Centrul Județean APIA. După aceasta, vor urma controale administrative pe un eșantion de 5% din cererile depuse și după vor fi virați banii către fermieri.

Fermierii pot transmite cererea și documentele însoțitoare şi prin fax, poştă sau în format electronic prin e-mail.

Cererea de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019 afectate de secetă poate fi descărcată accesând următorul link: http://bit.ly/cerere-solicitare-ajutor-stat-seceta

Schema se aplică până la data de 31 decembrie 2020. Beneficiarii prezentei scheme sunt producătorii agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică și au depus cererea unică de plată 2020. Suprafața calamitată trebuie să reprezinte peste 30% aferentă culturii afectate. 

Compensațiile acordate ca ajutor de stat reprezintă maximum 40% din devizele de cheltuieli pentru fiecare cultură de toamnă calamitată, se arată în actul oficial. Sumele de bani vor fi virate către fermieri prin centrele județene APIA.

Valoarea ajutorului de stat se determină pentru fiecare cultură în funcție de suprafețele calamitate înmulțite cu cuantumul maxim al ajutorului de stat aferent fiecărei cutlturi.

Cuantumurile maxime ale ajutorului de stat sunt: grâu – 925 lei/ha, secară – 925 lei/ha, triticale – 805 lei/ha, orz – 912 lei/ha, orzoaică – 951 lei/ha, ovăz – 772 lei/ha și rapiță – 1002 lei/ha.

acordarea despagubirilor
Cuantumul despăgubirilor pentru fiecare cultură

Actul oficial publicat în Monitorul Oficial poate fi consultat aici – OUG despăgubiri pentru secetă (Miercuri 2 sept, Partea I, 806, pag.7).

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  • Bună ziua,
   Vă transmitem, atașat, comunicatul de presă prin care informăm că începând de mâine, 03 septembrie 2020, se depun cererile de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.
   Cu deosebită considerație,
   Serviciul Relaţii cu Publicul şi Comunicare
   Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură

 1. Buna ziua,
  Din ce am citit, despagubirile se acorda doar pt culturile infiintate in toamna anului 2019. Dar cu cele infiintate in primavara anului 2020 calamitate 100% din cauza secetei ce facem? Parca n-am vazut nicio reglementare legala in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole