Starea culturilor de pe câmp

15

tabaraLaurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR, fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără şi profesorul Mihai Berca au analizat pentru AGRO TV starea culturilor în acest moment.

Vremea capricioasă a afectat o serie de culturi. „Rapiţa arată binişor, de exemplu, cu excepţia zonelor unde a plouat şi a băltit, din centrul ţării şi din nord, unde culturile au fost distruse din toamnă în proporţie de 70%. Aici culturile au fost întoarse şi în locul lor s-au făcut alte semănături”, a afirmat Laurenţiu Baciu.

Valeriu Tabără a declarat că grâul arată bine în majoritatea zonelor ţării. Totuşi, în mai multe zone culturile sunt afectate din cauza băltirilor din ultimele luni. El crede că în acest an nu vom mai avea producţii la fel de bune ca în anul trecut, mai ales în cazul rapiţei, care a fost decimată de vremea din iarnă.

„Suntem într-o mare întârziere cu semănatul. Floarea soarelui va fi semănată cu întârziere, ceea ce ne va duce cu recoltatul prin octombrie. Nici nu vă mai spun ce va fi cu porumbul…Trebuie să contracarăm efectele acestor factori nefavorabili”, a declarat Tabără

 

Citește și

Cmentariile sunt închise