Sprijinul AFIR de 15.000 EURO/fermă – Câți bani mai sunt disponibili

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește în această perioadă cereri de finanțare pe submăsura 6.3. Prin intermediul acesteia, micii fermieri pot obține o finanțare nerambursabilă din fonduri europene în valoare de 15.000 de euro, bani pe care îi pot investi în propriile ferme.

Potrivit datelor oficiale de pe site-ul AFIR, din bugetul total de 87 milioane de euro, micii fermieri au depus până acum proiecte în valoare de 70,755 milioane de euro. Din acești bani, 34,515 milioane euro reprezintă proiectele depuse pentru zona montană, iar 36,24 milioane euro este valoarea proiectelor depuse pentru zona normală.

Conform datelor AFIR, 2301 fermieri au depus proiecte pentru zona montană, plafonul financiar alocat acestei zone fiind deja depășit. Pe zona normală au fost depuse 2416 proiecte până la această dată.

AFIR așteaptă în continuare proiectele din partea doritorilor de fonduri europene, sesiunea fiind deschisă până în data de 26 noiembrie.

Reamintim că pentru a putea accesa submăsura 6.3, exploataţia agricolă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii obligatorii:

  • are o dimensiune economică cuprinsă între 4.000 – 11.999 S.O. (valoare producţie standard)
  • este înregistrată cu cel puțin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului, în Registrul Unic de Identificare – APIA și/ sau în Registrul Național al Exploatațiilor – ANSVSA, ANZ, sau la Primărie în Registrul agricol, de către solicitant:
    • în nume propriu (persoană fizică) sau
    • sub forma de organizare eligibilă pentru accesarea sprijinului prin submăsura 6.3.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole