25 septembrie 2021 - 03:09

Sprijin pentru comunitate: Centrul de Urgente Sociale, deschis la Iasi

La Iași a fost deschis Centrul de Urgențe Sociale. Este o inițiativă ce aparține organizațiile membre ale FONSS, Serviciul Voluntar de Ambulanță – Asociația Ambulanța.Life, Colegiul Sfântul Nicolae, voluntari din domeniul IT și din comunitate. 
 
FONSS (Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale din care fac parte 37 de ONG-uri furnizoare de servicii sociale) a înființat Centrul de Urgențe Sociale (CUS) declară Mihaela Munteanu, coordonatorul Centrului.  Ea subliniază că totul funcționează ca un dispecerat care preia apelurile și oferă răspunsuri, consiliere psihologică și spirituală, precum și ajutor umanitar.
 
Mihaela Munteanu mai spune că sunt doua tipuri de servicii la nivel național:
– informare privind sursele oficiale pe care le puteți accesa pentru a afla mai multe despre infecție, pentru a ști măsurile recomandate de autorități pentru prevenirea transmiterii COVID-19, pentru a sesiza diverse încălcări de reguli privind limitarea transmiterii COVID-19 către instituțiile de menținere a ordinii și liniștii publice,
– vom răspunde solicitărilor de suport psihologic și de asistență spirituală venite de la cei afectați de situația din țară.
 
 
În județul Iași și județele unde mai sunt colaboratori, acest centru va prelua solicitările de ajutor umanitar sau suport în achiziționarea de alimente de bază sau medicamente, făcute de către cei izolați sau cu risc crescut de infectare, și le va direcționa către Serviciul Voluntar de Ambulanță (SVA) sau grupul de voluntari ai Colegiului Sf. Nicolae, ori alte ONG-uri.
 
De asemenea, se vor direcționa spre contul special constituit, cei ce doresc să facă donații în scop umanitar. Aceste donații vor fi gestionate de Serviciul Voluntar de Ambulanță – Asociația Ambulanța.Life.
 
Inițiativa este sprijinită și de autoritățile locale precum Prefectura județului Iași.