Sprijin financiar pentru micii fermieri

24

vaci_pasuneMicii fermieri vor primi în curând un nou „ajutor de minimis“, a declarat ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Daniel Constantin.

Sprijinul va fi plătit crescătorilor de bovine care deţin efective sub 10 capete pentru a-şi creşte ferma şi pentru a încasa sprijinul cuplat. „Avem nevoie de ferme de familie pe care le vom dezvolta prin fonduri europene, dar şi prin măsurile pe care le vom introduce începând cu anul 2015. Am insistat pe sprijinirea sectorului de lapte şi implicit sprijinirea producătorilor pentru că este nevoie de investiţii în acest sector de activitatea. În acest an introducem două forme de sprijin pentru sectorul de lapte: sprijinul cuplat pentru crescătorii de vaci de lapte care au un efectiv cuprins între 10 şi 250 de capete şi care vor primi un sprijin suplimentar de 250 de euro pe cap de animal şi un ajutor de minimis“, a declarat Daniel Constantin.

Astfel, începând cu 2015, în sprijinul sectorului de lapte va fi acordat un ajutor de minimis care să ajute micile ferme de tip familial să-şi mărească capacitatea de producţie. (Integral pe ziarullumina.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise