Sprijin de 3.000 EURO/hectar pentru fermieri – Termen FINAL pentru depunerea documentelor

Fermierii care s-au înscris în programul de ajutor de minimis de maximum 3.000 euro/hectar pentru susținerea producție de usturoi au în perioada următoare două termene obligatorii care trebuie respectate pentru a se asigura că primesc banii.

Mai precis, în luna noiembrie, fermierii din sectorul legumicol care se ocupă de cultivarea usturoiului și s-au înscris până la termenul limită de 15 mai 2021 în Programul Usturoiul, trebuie să își valorifice producția până la data de 22 noiembrie; mai mult, aceștia trebuie să prezinte la Direcțiile Agricole Județene documentele justificative care să ateste valorificarea producției, până la data de 29 noiembrie 2021.

De asemenea, este important de precizat faptul că producătorii înscriși în programul usturoiul trebuie să țină un registru cu toate tratamentele fitosanitare aplicate culturii, dar și să depună odată cu restul actelor o copie a filelor din Registrul agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ teritorială se află terenul utilizat în anul de cerere, din care să rezulte suprafețele cultivate cu usturoi.

În anul 2021, valoarea ajutorului de minimis care se acordă beneficiarilor este de maximum 14.617,5 lei/ha, care reprezintă contravaloarea în lei a maximum 3.000 euro/ha, la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole