Ministrul Agriculturii anunță sprijin de 300 milioane EURO pentru crescătorii de animale

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) lansează astăzi sesiunea de depunere a proiectelor pentru cea mai așteptată submăsură din perioada de tranziție 2021-2022, submăsura 4.1 – sprijin pentru investiții în exploatații agricole.

În cadrul acestei submăsuri există mai multe componente distincte, iar unul dintre cele mai bine finanțate sectoare este cel zootehnic. Astfel, crescătorii de animale care vor să facă investiții în exploatațiile pe care le dețin au la dispoziție 300 de milioane de euro.

Pe pagina sa oficială de facebook, ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a făcut câteva precizări în legătură cu acest sprijin.

”Pentru a sprijini investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – componenta MONTAN – MADR a alocat 60 milioane de euro, prin subMăsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole”, a precizat Oros. În același timp, șeful MADR a mai subliniat că bugetul alocat pentru componenta națională este de 240 milioane de euro, prin subMăsura 4.1 „Investiții în exploatații agricole”.

Toți cei interesați să acceseze fonduri europene prin subMăsura menționată pot consulta paginile de internet ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ale Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, unde se regăsesc ghidurile integrale, condițiile de participare și pragurile de calitate lunară pentru depunerea proiectelor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole