Sprijin AFIR de 150 milioane EURO pentru legumicultori

În 25 octombrie, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va lansa cea mai așteptată submăsură din perioada de tranziție – submăsura 4.1, dedicată investițiilor în exploatațiile agricole. Din bugetul total de 760 milioane euro al acestei submăsuri, 150 de milioane euro sunt dedicați componentelor de legumicultură, prin care AFIR vrea să ajute fermierii să își modernizeze spațiile protejate, astfel încât să poată produce pe tot parcursul anului.

În conferința ZF Agribusiness 2021, directorul general AFIR, Mihai Moraru, a vorbit despre sumele pe care le pregătește instituția pentru legumicultori în perioada următoare.

”Problema este longevitatea în timp a produselor românești sezoniere. În general, pe partea aceasta de legume avem sezonul de iarnă care este aproape gol și ar putea fi umplut, pentru că avem 150 de milioane de euro pe partea de legume care vor fi alocați prin submăsura 4.1, în special pentru legume în spații protejate. Apropo de spații protejate, sunt niște tehnologii care ar putea crește gradul de rentabilitate cu încălzirea spațiilor protejate. Este o oportunitate pe submăsura 4.1 care poate fi fructificată în viitorul apropiat”, a precizat Mihai Moraru.

Amintim faptul că există două componente dedicate legumiculturii pe submăsura 4.1:

  • 4.1.7 – Legume (inclusiv în spații protejate) și cartofi (producție primară, condiționare și
    marketing) – înființare, extindere, modernizare – alocare publică 100 milioane euro
  • P 4.1.8 – Condiționare, procesare și marketing – legume, cartofi – modernizare exploatație – alocare publică 50 milioane euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole