Sortimente de brânză care aduc beneficii sănătății

213

Cu prea multe calorii, cu toxine, cu prea multe grăsimi… Despre brânzeturi se speculează foarte multe ipoteze nu tocmai… sănătoase. Există însă sortimente care aduc beneficii sănătății. Care sunt acestea află de mai jos.
Pe lângă faptul că este bogată în calciu, brânza conţine vitamine din complexul B, minerale şi sodiu, substanţe nutritive care intăresc oasele şi dinţii, menţin creierul sănătos și previn osteoporoza.


Brânza feta
Brânza feta conţine cu 33% mai puţine calorii decât alte brânzeturi, dar are o aromă mult mai intensă, chiar şi decât mozarella. De asemenea, brânza feta conţine mai puţin grăsimi, însă este o sursă bună de calciu.
O singură felie de brânză feta conţine aproximativ 140 mg de calciu. Studiile realizate de-a lungul timpului arată că cinci felii de brânză consumate zilnic contribuie la arderea grăsimilor, deoarece o dietă bogată în calciu are rolul de a descompune celulele de grăsime.
Brânza proaspătă
Produsă din cheag de lapte nepresat, brânza de tip cottage este semilichidă şi puţin sărată. Pe lângă faptul că este bogată în proteine, calciu şi în fosfor, brânza conţine vitamine din complexul B, care stimulează atât sănătatea organismului, cât şi a pielii.
Brânza de tip ricotta
Bogată în proteine, calciu, fosfor, seleniu, zinc, acizi graşi Omega-3 şi Omega-6, brânza ricotta conţine şi vitamine, precum vitamina A, roboflavină şi vitamina B12.
Toţi aceşti nutrienţi au un rol important în menţinerea sănătăţii organismului. Un consum regulat de brânză ricotta contribuie la creşterea masei musculare, la întărirea oaselor şi la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare şi a anumitor tipuri de cancer. Sursa: click.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult