Sorin Radu (MADR): Vrem să începem campania de depunere a cererilor de plată cel târziu la jumătatea lunii martie

9

lei_baniSecretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Sorin Radu, a acordat un amplu interviu pentru AGERPRES în care a făcut o serie de precizări legate de aspecte care îi privesc pe fermierii români. Unele dintre acestea au vizat unul dintre cele mai delicate subiecte ale acestei perioade: plata subvenţiilor.

” Cu mari eforturi s-a reușit plata în avans la finalul lunii noiembrie pentru 602.000 fermieri dintr-un total de 879.000 eligibili care au depus cereri de plată. Facem eforturi să plătim integral cât mai rapid banii pe campania 2015. Lucrăm intens, discutăm cu asocierea Siveco-Team Net, dezvoltatorul de soft, ca să putem în cel mai scurt timp să finalizam plățile pe campania 2015″, a declarat Sorin Radu.

El a precizat că termenu fixat pentru începerea plăţilor este 8 aprilie, dar ar putea apărea devansări, dacă se va putea.

„Un termen maximal pentru a demara aceste plăți a fost stabilit pentru 8 aprilie, dar noi tragem nădejde și am stabilit cu ambele părți, cu APIA și dezvoltatorul de soft, ca pe măsură ce vom avansa cu toate operațiunile de dezvoltare vom încerca să mai economisim din mers, să devansăm chiar cu puțin, o săptămână sau două și acest termen. Într-un scenariu optimist reușim în cursul lunii martie spre final. Controalele pe teren sunt finalizate, suntem în curs cu controalele administrative, mai rămâne ca toate acestea să fie implementate în softul informatic, dar avem nevoie de foarte multe funcționalități pentru a ajunge la toate acele etape de calcul și autorizare a plății”, a afirmat secretarul de stat MADR.

Campania de depunere a cererilor de plată pentru 2016 se va desfăşura, potrivit declaraţiilor secretarului de stat, după modelul celei de anul trecut şi va începe tot în martie:

” Nu sunt modificări. Vrem să începem campania de depunere a cererilor de plată cel târziu la jumătatea lunii martie, iar depunerile să aibă loc până la 16 mai fără penalități și pe urmă încă 25 de zile calendaristice cu penalități de 1% pentru fiecare zi”, a spus Sorin Radu.

Citește și

Cmentariile sunt închise