19 octombrie 2021 - 18:21

Sorin Radu (MADR) a anunţat când se vor redeschide măsurile din PNDR deschise anul trecut şi alte câteva noi

euro_buzunarSecretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Sorin radu, a anunţat într-un interviu acordat Agerpres că  în martie va fi lansat un pachet consistent de măsuri şi se vor redeschide şi cele pentru care s-a putut aplica anul  trecut.
O primă modificare a fost trimisă de anul trecut la Bruxelles și așteptăm decizia Comisiei. Sunt chestiuni tehnice pe diferite nivele de importantă, însă mai pregătim o modificare strategică pe care vrem să o transmitem cât de curând, în condițiile în care la Bruxelles aprobarea unei astfel de modificări durează circa 6 luni de zile. Vrem să reglementăm în noul PNDR măsura 14, corespondentul 215 privind bunăstarea animalelor din vechiul PNDR, sprijinul pentru porc și pasăre. Este o măsură pe care vrem să o relansăm. Pot să vă spun că vom opera modificări și pe marginea sistemului de depunere a proiectelor, astfel încât să îl deschidem cât mai mult și să facilităm competiția. În privința calendarului, încercam să lansăm începând cu luna martie un pachet consistent de măsuri. Avem programate și pentru februarie două măsuri, respectiv măsura de formare profesională și cea de consiliere. De asemenea, măsurile deschise anul trecut se vor redeschide tot în martie”, a declarat Sorin Radu.

După ce unii potenţiali beneficiari şi beneficiari de fonduri europene s-au plâns de sistemul de depunere de cereri, acum s-a pus problema flexibilizării acestuia:

„Vrem să menținem depunerea online, dar am avut în vedere ca soluție de avarie trecerea pe suport de hârtie în unele cazuri dacă vom întâmpina constrângeri în privința dezvoltării softului. Sperăm să nu fie cazul și să continuăm integral pe sistem online începând cu primele sesiuni din acest an”, a explicat secretarul de stat, pentru AGERPRES.