Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu – un nou scandal legat de cursuri

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu prea pare să aibă de când se află la cârma învățământului: preşedintele USR, Cătălin Drulă, îi solicită demisia, după ce în presă a apărut o informaţie potrivit căreia acesta ar fi plagiat un curs universitar.

„Cîmpeanu, demisia! Apărătorul plagiatorilor, care el însuși este un plagiator, nu mai are ce căuta nici măcar o secundă în fruntea Ministerul Educației. Cea mai recentă investigație făcută de jurnalista Emilia Șercan arată, negru pe alb, cum Sorin Cîmpeanu nu doar că a copiat într-un curs universitar capitole din munca altor profesori universitari, dar și-a însușit apoi în mod fraudulos lucrarea lor. Cîmpeanu, care declara recent că nu vede o definiție a plagiatului «validă juridic», este un dublu plagiator, care nu a făcut decât să legifereze în interesul plagiatorilor, implicit în interesul său. Proiectele noilor legi ale Educației sunt cea mai clară dovadă în acest sens. Pentru toate astea, Cîmpeanu trebuie să plece!”, a scris luni Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Reacția vine după ce în publicația PressOne a apărut luni un articol în care Sorin Câmpeanu este acuzat că, în 2006, şi-a însuşit, „cu modificări neînsemnate”, 92 pagini (13 capitole) din munca a doi universitari alături de care a semnat în anul 2000, ca al patrulea autor, doar nouă pagini dintr-un curs universitar. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole