Sorin Chelmu (CCFR): Fermierul român e individualist şi nu va contribui la construirea unui sistem naţional

31

chelmu1Sorin Chelmu, preşedintele CCFR, a explicat la AGRO TV care sunt cauzele care au condus la criza cu care se luptă fermierii români din cauza lipsei sistemului de irigaţii.

El a declarat că statul român este singurul care ar putea gestiona punerea în practică a unui proiect de refacere sau de construire a unui nou sistem de irigaţii, chiar dacă acesta ar fi pus pe picioare cu ajutorul fondurilor europene.

„Fermierul român este individualist, el nu va accepta să dea bani pentru punerea la punct al unui sistem comun, orice am face”, a spus Chelmu. El crede că trebuie ca românii să se uite cu multă atenţie la ceea ce vor face în acest sens, fiindcă în România există suprafeţe considerabile care trebuie să fie irigate şi trebuie să fie depistate acele zone care chiar au nevoie de apă, pentru ca sistemul să fie viabil, util şi să nu funcţioneze în pierdere.

Chelmu a remarcat că sunt zone din România în care agricultorii au rezolvat deja problema crizei de apă construindu-şi puţuri şi sisteme, ca cele din Dâmboviţa, care sunt încă funcţionale, aşa că acestea ar trebui omise dintr-un viitor plan de dezvoltare a unei infrastructuri de irigaţii.

Citește și

Cmentariile sunt închise