Sorin Bota: Procedura de accesare a fondurilor pentru agricultură a fost simplificată radical

18

tractoareetcSenatorul Sorin Bota a declarat, printr-un comunicat de presă, că în sfârșit s-a decis simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene și, ca urmare a acestui fapt, în România se va înregistra o absorbție mai bună a acestor fonduri.

Astfel Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat baza de date cu preturi de referintă pentru masini, utilaje si echipamente specializate care pot fi achizitionate de beneficiarii privati prin măsurile de investitii aferente Programului National de Dezvoltare Rurală (PNDR). “Baza de date simplifică radical procesul de accesare a fondurilor europene acordate prin PNDR. Ea va duce la diminuarea neregulilor legate de procedura de achizitii. Pentru a ne asigura că răspundem nevoilor beneficiarilor si că vom fi în permanentă într-o directă corelare cu piata de profil, vom actualiza periodic datele, atât din punctul de vedere al adaptării preturilor în functie de evolutiile pietei, cât si al introducerii de noi elemente care pot face obiectul unei achizitii eligibile prin PNDR. Este o premieră la nivel national”, a declarat directorul general al AFIR, David Eugen Popescu.

Pentru intrarea în baza de date, până la implementarea sistemului de înscriere online a furnizorilor, AFIR pune la dispozitia tuturor producătorilor, importatorilor sau distribuitorilor de masini, utilaje si echipamente specializate formularele-tip “Solicitare de înscriere”, “Declaratie pe propria răspundere” si “Tabel cu oferta de preturi”. Ele pot fi descărcate gratuit de pe site-ul www.afir.info.

Citește și

Cmentariile sunt închise