17 septembrie 2021 - 16:51

Solutii pentru o ferma sanatoasa de la Carmeuse

Soluții pentru pasionați de grădinarit de la Carmeuse: Terracalco Garden și Optilit

TERRACALCO®GARDEN

Este un produs complex, ambalat la găleată de 5.6 l, special conceput pentru grădină (gazon, gradina de legume si pomi fructiferi). TerraCalco®Garden este o pulbere de culoare albă, pe bază de Calciu pur, ce se poate folosi ca atare prin împrăştiere în gazon, în grădina de legume sau adăugând 4 litri de apă direct în găleată, obţinându-se un amestec lichid. 

UTILIZĂRI
Gazon:

 • distruge muşchii din gazon în 24-48 ore; se aplică împrăştiind pudra pe gazonul afectat de muşchi (apoi udare) sau aplicare de soluţie – prin amestecul cu apă direct în găleată;
 • împiedică băltirea apei în gazon prin afânarea solului
 • dacă se aplică înainte de însămânţarea gazonului, acţionează ca un drenaj natural al solului
 • împiedică formarea muşchiului şi a diverselor specii de fungi, iubitoare de exces hidric
 • deblochează elementele nutritive de care gazonul are nevoie pentru creştere şi dezvoltare

Grădina de legume, flori:

 • este recomandată aplicarea pe sol, în grădina de legume, livadă şi flori, contribuind la afânarea terenului şi dezvoltarea optimă a sistemului radicular al plantelor cu rol direct în mobilitatea macro, mezo şi microelementelor nutritive din sol, acestea fiind total absorbabile de către plante;
 • dezvoltă un mediu propice vieţii microbiene şi a vieţuitoarelor mici din sol (responsabile de afânare)
 •  împiedică băltirile pe suprafaţa unde este aplicat
 • Doza: 2 kg/10 m2, apoi încorporare în sol si udare

Pomi fructiferi şi arbori:

 • rol decisiv impotriva lichenilor;
 • aplicare pe tulpinile pomilor fructiferi, arbuştilor şi arborilor cu rol în maturarea scoarţei, făcând-o rezistentă la atacul de fungi şi dăunători; aprovizionarea peretelui celular cu calciu, acţiune împotriva afidelor şi dăunătorilor; 
 • prin aplicarea pe tulpinile pomilor, arborilor şi arbuştilor, are rol în ţinerea la distanţă a unui număr mare de paraziţi care provoacă în mod normal probleme scoarţei; distruge ouale de dăunători care se află în crăpăturile scoarţei;
 • de asemenea, aplicat pe tulpini, constituie un strat protector în faţa razelor solare nocive (ce duc la crăparea scoarţei).

Urmariti link-ul cu aplicarea produsului: https://www.youtube.com/watch?v=Kn8eLPaQfbs

Ambalare:

Terracalco garden ® 2 kg, 5.6 L (galeata)

Terracalco garden ® 20 kg (sac)

OPTILIT® 

Soluţia dovedită pentru prevenirea şi controlul infecţiilor şi bolilor în fermele de animale

Grajdurile şi adăposturile curate previn epidemiile şi asigură bunăstarea animalelor. Igiena în cadrul fermelor zootehnice, atât a celor de mici dimensiuni, cât şi a celor de creştere intensivă, este un element cheie pentru prevenirea pierderilor cauzate de boli şi epidemii.

O bună prevenţie contribuie la evitarea costurilor de tratament, scăderii productivităţii sau, în unele cazuri, a costurilor de distrugere. Curăţenia şi dezinfectarea trebuie făcute cu produse cât mai puţin agresive, pentru a se evita anumite accidente sau efecte secundare.

Cele mai comune boli infecţioase şi afecţiuni ale animalelor (gripă aviară, paraziţi, viruşi, afecţiuni la nivelul membrelor inferioare şi gurii, mastita, stomatită, bruceloză la bovine, porci, oi, capre, encefalită ecvină, etc.) se dezvoltă sau sunt amplificate pe fondul unui mediu propice pentru acestea în fermele zootehnice.

Care este soluţia?
Soluţia este Optilit®, un amestec unic sub formă de pulbere absorbantă şi dezinfectantă destinat fermelor de animale pentru obţinerea unui pat uscat (aplicare pe aşternutul animalelor). Optilit® distruge patogenii şi menţine paraziţii la distanţă.

Căror animale se adresează?
Tuturor. Atât celor mici (pui de o zi, iepuri etc.) – Optilit® 0.5 kg, cât şi celor mari (suine, păsări, vite, caprine, ovine, cabaline) – Optilit® 25 kg. Toate acestea au nevoie de un mediu curat, sănătos şi natural, Optilit® fiind soluţia, binenteles în doze diferite.

Efecte:

 • Îmbunătăţeşte condiţiile de igienă;
 • Reduce mirosurile neplăcute;
 • Absoarbe umezeala;
 • Scade numărul de infecţii şi paraziţi;
 • Neutralizează aciditatea dejecţiilor;
 • Reducerea costurilor şi optimizarea operaţiunilor (mai puţin strat de aşternut; mai puţine boli şi o rată mai scăzută a mortalităţii).

Ambalare:

Optilit® 0,5 kg (animale mici)

Optilit® 25 kg (ferme)

Dozaj şi aplicare:
Pentru puişori de o zi şi animale mici, se împrăştie Optilit® 0.5 într-un strat subţire, între 50-200 g/m2 o dată pe săptămână. Pe saltelele de cauciuc sau suprafeţe de beton, se împrăştie un strat subţire. În adăposturile cu aşternut permanent, produsul se amestecă cu paiele sau se împrăştie un strat subţire pe paie. După utilizare, produsul amestecat cu gunoi de grajd şi împrăştiat pe câmpuri poate fi folosit ca şi fertilizant. 

Pentru suine: împrăştiaţi 20-100 g/m2 o dată – de 2 ori pe săptămână sau în caz de nevoie. În primele 7 zile de la populare se aplică zilnic, iar ulterior se aplică de 2 ori pe săptămână sau în caz de nevoie. 

Pentru vite: în adăposturile cu stabulaţie liberă pe saltelele de cauciuc din zona de odihnă, împrăştiaţi 100-200 g/zi/animal. În adăposturile cu aşternut permanent (paie), împrăştiaţi un strat subţire o dată pe săptămână 500g/m2. 

Pentru păsări: împrăştiaţi în strat subţire 50-200g/m2 în adăpostul gol şi curăţat în prealabil. După acoperirea completă, mai împrăştiaţi o cantitate mică deasupra (100g/m2). Împrăştiaţi şi în zonele de hrănire şi de băut.

Pentru orice detaliu sau dacă aveţi nevoie de mai multe lămuriri, contactaţi echipa de experţi care vă va vizita pentru a vă prezenta beneficiile.

Pentru detalii suplimentare, contactaţi:

Dr. Ing. Bogdan COSTEA 
Team Leader Agricultura Romania & Republica Moldova 
M:+40.757 929 157 
Email:agricultura@carmeuse.ro
http://www.carmeuse-agricultura.ro/
www.terracalco.ro
https://www.facebook.com/CarmeuseHolding/