Solarii, distruse de zăpadă în sudul țării

13

seereiarnasds

Cultivatorii de legume din sudul țării se plâng că, din cauza căderilor masive de zăpadă, li s-au stricat solariile.  Din cauză că răsadurile au ajuns sub zăpadă și au înghețat,cel mai probabil la primăvară prețurile legumelor vor crește.

Zăpadă grea și viscolul care a suflat cu furie au pus la pământ sute de solarii din judeţul Dolj. Investiţii de mii de lei au fost distruse în doar două zile, potrivit digi24.ro, citat de stiri.yahoo.com.

Agricultorii au decis să vândă înainte de vreeme legumele, pentru a-și recupera măcar o parte din investiții.

Nici solariile din apropierea Capitalei nu au scăpat de furia naturii. Recolta este compromisă, așa că, cel mai probabil în acest an se vor importa masiv produse din străinătate pentru hipermarketurile din România.

Dacă ninsoarea a făcut prăpăd în sudul țării, în vest solariile au fost până acum ferite.
„Aceste sere sunt încălzite cu apă geotermală, avem un foraj în apropiere de noi. Temperatura apei care iese din acest foraj este 80 de grade, apa trece printr-un schimb de căldură și încălzește aceste țevi din seră”, explică fermierul.
În 2012, 3.000 de cultivatori de legume au avut pierderi după ce zăpada a rupt folia de pe solariile care se întindeau pe 250 de hectare. Fermierii au primit despăgubiri de două milioane de euro. (Sursa: stiri.yahoo.com)

Citește și

Cmentariile sunt închise