SOIURI EXOTICE, REALIZATE DE CERCETĂTORII DIN BUZĂU

bacteriile

Specialiștii Stațiunii de cercetări legumicole din Buzău au realizat câteva soiuri exotice, precum crizantema comestibilă, dovleacul-șarpe, fasolea-metru, plante cu rol decorativ, alimentar, dar și medicinal, după aproape 20 de ani de cercetări.

Cercetătorii stațiunii legumicole din Buzău au reușit să creeze și alte soiuri de legume cu forme și dimensiuni ‘de poveste’.

„Povestea Jack și vrejul de fasole poate deveni realitate, iar cercetările sunt abia la început. Față de fasolea clasică, noul soi este foarte rezistent la boli și dăunători, păstăile pot ajunge la peste un metru lungime și sunt de calitate superioară, iar producția poate depăși 20 de tone de păstăi la hectar”, conform cercetătorilor buzoieni, citați de AGERPRES.

Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!  orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

  CELE MAI COMENTATE ARTICOLE  

PUBLICITATE

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.

    Hide picture