SOIURI EXOTICE, REALIZATE DE CERCETĂTORII DIN BUZĂU

Specialiștii Stațiunii de cercetări legumicole din Buzău au realizat câteva soiuri exotice, precum crizantema comestibilă, dovleacul-șarpe, fasolea-metru, plante cu rol decorativ, alimentar, dar și medicinal, după aproape 20 de ani de cercetări.

Cercetătorii stațiunii legumicole din Buzău au reușit să creeze și alte soiuri de legume cu forme și dimensiuni ‘de poveste’.

„Povestea Jack și vrejul de fasole poate deveni realitate, iar cercetările sunt abia la început. Față de fasolea clasică, noul soi este foarte rezistent la boli și dăunători, păstăile pot ajunge la peste un metru lungime și sunt de calitate superioară, iar producția poate depăși 20 de tone de păstăi la hectar”, conform cercetătorilor buzoieni, citați de AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole