Şocul scumpirilor de sărbători: preţurile o iau razna

8

Scumpirile s-au domolit în luna octombrie, dar nu e cazul să ne bucurăm. Chiar dacă legumele şi fructele nu au mai ridicat preţul coşului alimentar, carnea şi ouăle au costat mai mult luna precedentă, conform Antena3.ro.

Solariile legumicultorilor sunt pline. Recolta din această toamnă a fost una bogată, iar majoritatea producătorilor au fost nevoiţi să mai scadă preţurile pentru a nu rămâne cu legumele în depozite.

Ieftinirile se regăsesc şi în statistici. În octombrie, preţul legumelor a scăzut cu aproape 5 procente, iar cel al fructelor proaspete- cu aproape două procente.

Nu la fel se va întâmpla însă şi de luna viitoare. Pentru că producţia de legume autohtonă este pe sfârşite, tarabele şi rafturile magazinelor vor fi pline cu marfă din import.

Datele oficiale mai arată că ouăle şi uleiul au costat mai mult luna trecută. Şi pentru că vin Sărbătorile, producătorii şi procesatorii anunţă alte scumpiri.

Inflaţia în octombrie a ajuns la 4,96%. Prognoza Băncii Naţionale arată încă că aceasta va urca la 5,1% la sfârşitul acestui an.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/socul-scumpirilor-de-sarbatori-preturile-o-iau-razna-199547/

Citește și

Cmentariile sunt închise