8 decembrie 2021 - 15:44

Șobolani printre rafturi cu alimente. Amenda este…simbolică

Doi șobolani care se înfruptau dintr-un produs de patiserie au fost surprinși într-o fotografie de un cumpărător al unui supermarket din sectorul 1 al Capitalei. ANSVA s-a autosesizat și a dispus de urgență un control la punctul de lucru al operatorului economic, existând un risc major pentru sănătatea populației, potrivit unui comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma verificărilor, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) București au hotărât amendarea operatorului economic cu suma de 10.000 de lei. Magazinul și-a suspendat temporar activitatea și are obligația să efectueze temeinic operațiunile de dezinfecție, deratizare și dezinsecție și să asigure igienizarea tuturor spațiilor de recepție, depozitare, expunere și comercializare a produselor alimentare.

Activitatea magazinului va fi reluată numai după ce reprezentanții unității vor prezenta inspectorilor DSVSA dovada realizării tuturor acestor acțiuni obligatorii, a transmis ANSVSA printr-un comunicat.

sobolani printre rafturi

După ce imaginile care ilustrau șobolani printre rafturi în raionul cu produse de patiserie s-au viralizat, iar internauții și-au exprimat îngrijorarea, conducerea supermarket-ului și-a prezentat scuzele într-o postare pe pagina oficială de Facebook.
 
„Ne dorim să acordăm scuze tuturor clienților noștri în urma incidentului neplăcut petrecut în magazinul nostru din Ion Mincu și să asigurăm pe această cale că intervenim frecvent în magazinele noastre cu soluții de deratizare la un interval mult mai des decât prevederile legale, mai ales că în anumite zone sunt foarte multe surse externe pe care nu le putem controla. În magazinul menționat, care se află la parterul unei clădiri vechi, ultima deratizare a avut loc în cursul zilei de ieri. Pentru că ne dorim să luăm măsuri suplimentare, am închis astăzi magazinul și vom acționa cu un tratament de eradicare mai puternic. De asemenea, spațiul din magazin este și va fi în continuare igienizat după fiecare tratament pentru a asigura toate condițiile de siguranță alimentară. În prezent, analizăm soluții de izolare completă a magazinelor de sursele externe pentru a rămâne în siguranță. Vom lua toate măsurile care țin de noi și vom monitoriza în continuare magazinele noastre pentru a preveni incidente de acest fel”, este punctul de vedere al companiei amendate de DSVSA.
 

Conducerea ANSVSA a dispus intensificarea controalelor care au ca tematică realizarea acțiunilor de dezinfecție, deratizare și dezinsecție de către operatorii din industria alimentară care depozitează și comercializează produse alimentare.