Sistem de irigatii pe bani europeni

53

Ministerul Agriculturii vrea sa opreasca dependenta agriculturii de vreme prin instalarea de sisteme de irignatii moderne. De unde bani pentru un asemenea proiect? Din fondurile UE bineinteles, conform evz.ro. Comisia Europeana ar putea aproba finantarea unui program de investitii dedicat infrastructurii de irigatii si sursei de apa, potrivit lui Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. “Practic, este pentru prima data in Romania cand vom avea un program special dedicat infrastructurii de irigatii si sursei de apa. Pana acum niciun alt stat membru nu a mai solicitat asa ceva, desi exista un mic precedent in Portugalia, dupa care vom fundamenta si noi cererea catre Comisia Europeana”, a declarat seful MADR.

Constantin a subliniat ca in ultimii 22 de ani irigatiile au fost un subiect “fierbinte” pentru lumea agriculturii dar acesta ar fi cel mai mare proiect de investitii in aceasta privinta.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult