Registru agricol online, pentru 15 comune din Bistrița-Năsăud

67

ponta

Vicepreședintele Consiliului Județean Bistrita-Năsăud, Alexandru Pugna, a semnat cu Victor Ponta și cu Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Dan Nica, contractul de finanțare pentru un proiect prin care se va asigura gestiunea în sistem informatic a registrului agricol pentru 15 comune din județul Bistrița-Năsăud.

La sediul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul ”Gestionarea în sistem informatic a registrului agricol și a altor servicii publice destinate cetățenilor, în cadrul unor unități administrativ teritoriale din județul Bistrita-Năsăud”. În urma implementării proiectului, 15 primării vor beneficia de registru electronic pentru suprafețele agricole. Acestea sunt: Ciceu Giurgești, Galații Bistriței, Căianu Mic, Dumitra, Șintereag, Șieu Odorhei, Budești, Tiha Bârgăului, Șieuț, Poiana Ilvei, Romuli, Miceștii de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie, Silivașu de Câmpie și Urmeniș.

Registrul Agricol va fi primul sistem prin care sunt impuse standarde de interoperabilitate între sistemele instituțiilor care au un rol în acest domeniu, respectiv primării, Consiliul Județean, MAI, ANCPI, APIA, Ministerul Finanțelor, ONRC, iar conținutul informațional va avea date despre gospodării, suprafețe, tipuri de culturi, mașini, instalații, unelte. Acest sistem va ajuta la agregarea datelor existente la nivel judeţean pentru a putea fi utilizate cu uşurinţă și la nivel național. Valoarea totală a proiectului este de 6.734.615 lei, din care contribuția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud este 134.703 lei (2%), diferența de 6.599.912 lei fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Citește și

Cmentariile sunt închise