Simpozion ştiinţific cu participare internaţională, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi

19

usamv_iasi_mare

Facultatea de Agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi organizează a 56-a ediţie a simpozionului ştiinţific cu participare internaţională, ”Agricultura României în contextul PAC” (Politica Agricolă Comună), care se va desfăşura în perioada 24 – 25 octombrie 2013.

La manifestare şi-au anunţat prezenţa aproape 200 de specialişti din Cehia, Grecia, Iran, Moldova, Turcia şi România şi vor fi prezentate peste 150 de lucrări. Deschiderea simpozionului va avea loc joi, 24 octombrie, ora 10.00, în Aula Magna “Haralamb Vasiliu”.

Ediţia din acest an va fi marcată de mai multe evenimente majore, cum ar fi ceremoniile de decernarea a titlurilor de Doctor Honoris Causa academicianului Nicolae Săulescu de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Agricolă Fundulea şi Prof. dr. Adriano Ciani de la Universitatea din Perugia, Italia.

În programul manifestărilor se regăseşte şi Workshop-ul “Noutăţi în domeniul protecţiei plantelor, fertilizării, materialului semincer şi mecanizării agriculturii”.

Pe întreaga perioadă a simpozionului, Universitatea va găzdui şi târgul cu produse tradiţionale “Roadele toamnei”, unde vor fi prezenţi peste 25 de mici producători din judeţul Iaşi. Târgul este organizat de către Consiliul Judeţean Iaşi, Camera Agricolă şi Facultatea de Agricultură.

Raluca Daria Diaconiuc

Citește și

Cmentariile sunt închise