Și-a transformat ferma într-un „hotel de nectar”: 40 de hectare cu flori de câmp!

Iată o idee năstrușnică a unui fermier care a decis să-și transforme ferma într-un adevărat „hotel de nectar” pentru diferitele specii de polenizatori.

Un teren de 100 de acri (aproximativ 40 de hectare) din fostele terenuri agricole ale lui Alan Ellis, un fermier britanic cu o activitate de peste 65 de ani, a fost replantat cu flori de câmp care au atras mii de insecte, scrie BBC News.

Ellis a decis să se diversifice la pensie, iar acum hectarele pe care le deține lângă Ivybridge, Devon, sunt pline de flori de câmp, precum albăstrele, maci și margarete.

Experta în flori Amelia Cooper-Smith i-a catalogat câmpurile lui Ellis drept un adevărat „hotel de nectar” pentru tot felul de polenizatori diferiți.

Fermierul a declarat la rândul său că nu se aștepta ca afacerea să fie „atât de interesantă”.

„De foarte multe ori mă întreb ce trebuie să creadă ceilalți fermieri despre mine – trebuie să creadă că am înnebunit, ceea ce probabil am făcut. Simt că (o astfel de cultură – n.r.) este probabil ceva ce majoritatea fermierilor o consideră o ciudățenie. Nu mă așteptam să fie atât de interesant”, a mai spus fermierul.hotel de nectar

Când a vizitat câmpul de flori sălbatice al lui Ellis, Amelia Cooper-Smith, de la Amelia’s Flower Farm, ea a spus că „nu a văzut niciodată ceva atât de frumos”.

„Ceea ce a realizat Alan este absolut incredibil, atât de frumos, iar cantitatea de viață pe care o pot vedea doar în această zonă mică de aici este incredibilă. Nu am văzut niciodată așa ceva realizat la această scară și să întâlnesc asemenea priveliște în Devon este pur și simplu incredibil”, a mai spus Amelia Cooper-Smith.

Experta a remarcat că majoritatea speciilor de flori de câmp plantate de Ellis erau native, ceea ce înseamnă că aveau mai multe șanse de a supraviețui în condiții de sol și vreme.

Ea a spus că este incredibil că florile au fost suficient de rezistente pentru a prospera, având în vedere recenta secetă.

„Sunt foarte bune în a face față solurilor și climei în care cresc și, în mod natural, vor să crească foarte repede și să înflorească, pentru că sunt flori anuale, motiv pentru care pur și simplu pun în scenă acest spectacol uimitor. Nu trebuie să folosiți pesticide, vor crește doar pentru dvs., așa că nu există nimic aici să devină o barieră pentru insecte, așa că sunt doar hoteluri masive de nectar pentru tot felul de polenizatori diferiți”, a mai spus Amelia Cooper-Smith.

Sursa foto: bbc.com

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole