28 octombrie 2021 - 14:35

Fermierul și-a recuperat banii după nici o săptămână de la achiziționarea unui GPS

„Deja mi-am recuperat banii pe GPS” – asta transmitea telefonic un fermier din Ialomița, după nici o săptămână de la achiziționarea unui GPS cu ghidare manuală, unui specialist Vantage

Curios să afle mai multe detalii despre ce vrea să spună fermierul, acesta i-a cerut mai multe detalii. Ceea ce a înțeles mai târziu, este că fermierul, când făcea un cost de amortizare al investiției, nu se gândea doar la suma de bani economisită din neplata celebrilor jalonieri, se gândea la mai multe aspecte care îi îngreunau lucrările de fertilizare sau erbicidare. 

Fermierul era foarte încântat de faptul că el sau angajații săi, puteau să fertilizeze sau să stropească în ziua și la ora stabilită. Nu mai pierdea timp și se umplea de nervi și frustrare căutând oameni în fiecare zi pentru a sta jaloane. Problema este că aceștia vin, în multe cazuri, o zi două iși pe urmă nu mai vin. Apoi, cu acest timp câștigat, fermierul nostru se putea ocupa în timp util și cu costuri mai mici și de alte activități ale sale.

Un alt mod în care fermierul calculase această „amortizare” era legată de reducerea suprapunerilor. 

„Înainte foloseam mai multe substanțe pentru fiecare hectar lucrat. Folosind jalonierii, preferam să suprapun intenționat decât să am surprize mai târziu cu zonele nelucrate. Acum, cu GPS-ul merg la fix. L-am tot testat primele trei zile și m-am convins că îmi arată bine pe unde să merg și că nu mai am nevoie să suprapun.”  Atunci când suprapui sau ai zone neacoperite, pierzi bani, iar sumele nu sunt deloc mici. 

Apoi, cu un monitor precum Trimble GFX-350, ai și alte modalități prin care îți poți amortiza investiția.

Prin conectivitatea ISOBUS poți amortiza instant suma plătită pentru acest monitor. Majoritatea utilajelor de stropit sau aplicat îngrășăminte, de generație recentă, vin cu conectivitate ISOBUS. Dacă vei achiziționa un astfel de utilaj, îl poți comanda fără monitor ISOBUS, și faci o economie considerabilă și poți beneficia de facilități suplimentare. De cele mai multe ori, nici performanțele oferite de către monitorul utilajului nu se pot compara cu cele oferite de Trimble GFX-350 (poate fi cu putere mai mică de calcul, fără ecran color sau tactil, fără posibilitatea de a controla închiderea și deschiderea secțiunilor în mod automat, etc.).

În plus, dacă utilajul tău ISOBUS este legat la Trimble GFX-350, poți controla doza aplicată, dar și închiderea și deschiderea secțiunilor în mod automat. Iar acest monitor poate fi legat la orice utilaj ISOBUS, fie el semănătoare sau MET. Mai mult, ai mai puține monitoare în cabină și mai puține sarcini pe care operatorul trebuie să le îndeplinească.

Monitorul Trimble GFX-350 este extrem de flexibil – îl poți dota cu sistem de autoghidare, sau folosi o precizie de câțiva centimetri. Asta oricând ești pregătit să faci acest pas.

Dacă vrei mai multe detalii despre monitoarele de ghidare sau despre oferta curentă pe care Vantage o are acum pentru aceste produse, contactează unul dintre specialiști lor aici.