Şi-a făcut mumie din produse McDonald's

35

O mumie în mărime naturală, creată din… mâncare de la McDonald’s, este piesa centrală a unei expoziţii care are drept subiect nemurirea.
Ben Campbel, “un fel de artist din Texas” după cum singur se caracterizează, avea nevoie, pentru expoziţia sa, de o piesă care să să facă legătura între Egiptul antic şi societatea modernă. Neavând la dispoziţie aşa ceva, s-a gândit să o confecţioneze singur.
Astfel, artistul a creat o mumie în mărime naturală, folosind ca materie primă produse McDonald’s. Campbel este foarte mulţumit de creaţia sa care, pe lângă faptul că a devenit atracţia expoziţiei, nici măcar nu a costat mult: doar 200 de dolari.


Artistul explică şi modul în care mumia face legătura între cele două ere: “Vechii egipteni erau obsedaţi de nemurire, exemple elocvente fiind procesul de mumificare şi piramidele. Societatea modernă este, şi ea, obsedată de acelaşi lucru, doar că aici este vorba de căutarea celebrităţii sau de înfiinţarea de corporaţii”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult