Senatul a respins propunerea preşedintelui de reexaminare a legii camerelor agricole

14

parlament

Senatorii au respins luni obiecţiile preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce priveşte legea Camerelor agricole şi cea legată de reorganizarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Regionale.

Pe lista obiecţiilor şefului statului privind această formă a legii camerelor agricole se găsesc: necesitatea menţinerii Comitetului Naţional de Iniţiativă şi neimplicarea politicului în procesul de alegere a şefului camerei agricole.
Potrivit lui Băsescu, Camerele agricole ar trebui să fie organizaţii apolitice, iar implicarea prefectului la înfiinţarea comitetului judeţean de initiativă contravine acestui principiu.
Ba mai mult decât atât, şeful statului nu a fost de acord nici cu abrogarea din lege a articolului care prevede că funcţia de preşedinte al Colegiul Camerei Agricole Naţionale „este asimilată funcţiilor de demnitate publică”. El susţine că abrogarea acestei prevederi nu se impune având în vedere că, odată cu calitatea de demnitar acordată preşedintelui, acestuia îi incumbă şi o serie de obligaţii ce ţin de integritatea şi transparenţa funcţiei pe care o îndeplineşte.
Senatorii au adoptat proiectul în forma trimisă la promulgare, respingând, la propunerea Comisiei pentru agricultură, cererea de reexaminare a preşedintelui. Proiectul şi cererea preşedintelui Traian Băsescu vor fi dezbătute de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională. (Integral pe recolta.eu)
Citește și

Cmentariile sunt închise