Semințe de roșii, donate la Târgul de Țară de la Muzeul Astra din Sibiu

Roșii țărănești, roșii țiganești, roșii inima de bou, tomate de toate culorile și mărimile, dar și semințe de roșii folosite ca material genetic au fost expuse recent la Târgul de Țară de la Muzeul Astra din Sibiu, de către legumicultori pasionați uniți într-o asociere voluntară.semințe de roșii

„Misiunea comunității Semințe cu Suflet, pentru că despre asta vorbim, este aceea de a transmite liber mai departe, celor care au nevoie, semințele tradiționale reproductibile, nehibridizate, nemodificate genetic, semințe ale gusturilor vechi sau noi, dar curate și netratate, obținute din grădinile personale. Oricine se poate alătura scopului comunității și poate contribui ca donator de semințe sau alt material vegetal viabil. Se pot oferi semințe de legume, fructe, plante medicinale sau aromatice, flori de gradină sau de ghiveci, lăstari, arbuști sau pomi, după posibilități. Acțiunea este voluntară și non-comercială, intrarea este liberă, poate participa oricine dorește, fie ca donator, fie ca primitor, fie pentru schimb de semințe”, a spus Rodica Meirosu (foto), coordonatorul grupului.

Printre inimoșii membri ai comunității de legumicultori l-am reîntâlnit și pe Dumitru Enciu, sosit tocmai din Călărași, un domn care a fost mereu cu zâmbetul pe buze.semințe de roșii

„Semințele și tot materialul vegetal se oferă gratuit, un simbol al respectului față de natură și față de munca și efortul celor care le dăruiesc. Cei care le primesc au responsabilitatea și datoria să le prețuiască, să le înmulțească, iar din ceea ce obțin și le prisosește să dea, la rândul lor, și altora. Este singura condiție impusă și are la bază obligația morală pe care orice gospodar responsabil trebuie să o aibă față de materialul genetic vegetal tradițional, apărarea biodiversității”, este de părere Dumitru Enciu (foto).

Zeci de pasionați vin benevol din toate județele țării, dar și din Republica Moldova și Ucraina pentru a dărui cu generozitate celor interesați, pe lânga material vegetal, și informații rezultate din experiența personală.

- Publicitate -

Inițiativele sunt cu atât mai lăudabile cu cât în această perioadă când totul se scumpește de la o zi la alta, membrii comunității Semințe cu Suflet fac totul pe cheltuiala proprie și dăruiesc semințe de roșii, dar și de alte geume, tuturor tradiționaliștilor care doresc să păstreze gustul legumelor de altădată.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole