8 decembrie 2021 - 18:45

Ce semințe de floarea-soarelui sunt autorizate pentru însămânțările din primăvără

Autoritatea Națională Fitosanitară a autorizat pentru primăvara anului viitor utilizarea semințelor de floarea-soarelui tratate cu APRON XL 350 ES și LUMISENA 200 FS, pentru a combate organismul dăunător Plasmopara halstedii, a anunțat secretarul de stat Mircea Micu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Autorizațiile temporare se acordă în perioada 17 ianuarie – 16 mai 2022.

„Decizia mea și a colegilor din Autoritatea Națională Fitosanitară de acordare a acestor autorizații temporare de utilizare a seminţelor vine în urma solicitării reprezentanților Alianţei pentru Agriculturǎ și Cooperare, ce reunește Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România – PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – L.A.P.A.R., Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – U.N.C.S.V. și a Asociației Producătorilor de Porumb din România – A.P.P.R.”, a menționat Mircea Micu.

În anunț se face precizarea că utilizarea acestor semințe de floarea-soarelui tratate nu constituie niciun pericol pentru organismele vii, nevizate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.