28 iunie 2022 - 12:53

Ce semințe de floarea-soarelui sunt autorizate pentru însămânțările din primăvără

Autoritatea Națională Fitosanitară a autorizat pentru primăvara anului viitor utilizarea semințelor de floarea-soarelui tratate cu APRON XL 350 ES și LUMISENA 200 FS, pentru a combate organismul dăunător Plasmopara halstedii, a anunțat secretarul de stat Mircea Micu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Autorizațiile temporare se acordă în perioada 17 ianuarie – 16 mai 2022.

„Decizia mea și a colegilor din Autoritatea Națională Fitosanitară de acordare a acestor autorizații temporare de utilizare a seminţelor vine în urma solicitării reprezentanților Alianţei pentru Agriculturǎ și Cooperare, ce reunește Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România – PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – L.A.P.A.R., Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – U.N.C.S.V. și a Asociației Producătorilor de Porumb din România – A.P.P.R.”, a menționat Mircea Micu.

- Publicitate -

În anunț se face precizarea că utilizarea acestor semințe de floarea-soarelui tratate nu constituie niciun pericol pentru organismele vii, nevizate!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.