Şeful MADR : Subvenţiile pe suprafaţă şi cele din zootehnie vor fi plătite în martie şi prima săptămână din aprilie

Din bugetul naţional a fost aprobată o sumă de 1,3 miliarde de lei, prima tranşă de 600 de milioane urmând să fie plătită în luna martie, iar cea de a doua în prima săptămână din aprilie. Este vorba de plăţile suplimentare pe suprafaţă şi de plăţile din zootehnie acordate pe cap de animal din bugetul naţional, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

„Vom face deschideri pentru APIA, încă de vineri, pentru efectuarea plăţilor pe suprafaţă pentru fermieri din fonduri europene, iar restul sumei aprobate de Guvern în acest scop va fi alocată începând de săptămâna viitoare. De asemenea, din bugetul naţional a fost aprobată o sumă de 1,3 miliarde de lei, prima tranşă de 600 de milioane urmând să fie plătită în luna martie, iar cea de a doua în prima săptămână din aprilie. Este vorba de plăţile suplimentare pe suprafaţă şi de plăţile din zootehnie acordate pe cap de animal din bugetul naţional”, a spus şeful MADR.
Potrivit unei Hotărâri de Guvern aprobată în data de 6 martie, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va aloca suma de 2,7 miliarde lei pentru Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), în vederea decontării contravalorii schemelor de plăţi unice pe suprafaţă (SAPS) aferente anului agricol 2012-2013, precum şi a măsurilor de piaţă şi intervenţie în piaţă derulate.

Beneficiarii schemelor de plăţi unice pe suprafaţă sunt în număr de 1.072.289, respectiv fermierii pentru care s-a efectuat verificarea condiţiilor de eligibilitate în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 73/2009, potrivit Agerpres.

Sursa: http://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/seful-madr-subventiile-pe-suprafata-si-cele-din-zootehnie-vor-fi-platite-in-martie-si-prima-saptamana-din-aprilie

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult