Șeful APIA, informații de ULTIMĂ ORĂ! Subvenții pentru peste 630.000 de fermieri

Peste 630.000 de fermieri vor primi subvențiile APIA aferente anului 2022! Informația a fost furnizată de directorul general al agenției, Adrian Pintea, într-un interviu acordat realizatorului emisiunii ”Agricultura la Raport”, Ovidiu Ghinea.

Potrivit lui Adrian Pintea, numărul de hectare înregistrate anul acesta la APIA este mai mare decât anul trecut la această dată.

”La momentul actual, activitatea primordială a APIA este primirea cererilor unice de plată aferente anului 2022. Așa cum deja fermierii noștri știu, campania se derulează în perioada 1 martie – 16 mai, fără penalități. Așa cum i-am obișnuit pe fermieri, începând cu anul 2020, depunerea se realizează exclusiv online, utilizând aplicația IPA online, care este pusă la dispoziție gratuit de către APIA pentru fermieri.

De la 1 martie până în prezent au fost depuse un număr de 637.721 de cereri, pentru o suprafață 5.587.000 hectare. Chiar astăzi am făcut o analiză comparativ cu anul 2021, să vedem cum stăm, iar lucrul îmbucurător este că până în momentul de față s-au depus cu un plus de 290.000 de hectare anul acesta față de anul 2021. Mai este foarte puțin, până în datele de 16 mai”, a precizat șeful APIA în exclusivitate pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole