16 mai 2022 - 15:25

Șeful APIA: Subvenții de 170 EURO/hectar pentru fermieri! Cine le primește

Fermierii care cultivă floarea soarelui pot beneficia de subvenții în valoare de aproximativ 170 de euro/hectar, anunță directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea. În plus, la această sumă se mai pot adăuga și alte subvenții suplimentare.

”La un hectar de cultură de floarea soarelui, fermierul solicitant de sprijin în campania 2021, primește subvenția pentru următoarele scheme de plată, la care se pot adăuga și măsurile de dezvoltare rurală. Schema de plată unică pe suprafață, undeva la 95,47 euro/hectar; la această plată se poate adăuga plata redistributivă, schemă care se acordă pe două intervale: între 1 și 5 hectare avem 5 euro/hectar, iar între 5 și 30 de hectare avem peste 30 euro/hectar. Pe urmă, se mai adaugă așa numita plată pentru înverzire, care este de 57,89 euro/hectar, și ajutoarele naționale tranzitorii care se acordă pentru culturile amplasate în terenul arabil. Aici vorbim de ANT1, de 11,94 euro/hectar”, a declarat șeful APIA într-o emisiune la Trinitas TV.

Pe lângă schemele de plată obișnuite, mai există și așa numitele măsuri de dezvoltare rurală, plătite tot prin intermediul APIA, pe care fermierii le pot accesa dacă îndeplinesc anumite condiții specifice.

”În total, suma maximă pe care un fermier o poate primi dacă are un hectar de cultură de floarea soarelui este undeva la 170,3 euro/hectar. Precizăm că această sumă poate fi suplimentată în condițiile în care fermierul solicită și măsurile de dezvoltare rurală. Aceste forme de sprijin se acordă și în funcție de eligibilitatea zonei în care se regăsește suprafața, cât și în funcție de îndeplinirea unor condiții specifice”, a mai subliniat Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.