Șeful APIA, mesaj pentru fermierii care nu și-au primit subvențiile

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat plățile în anul 2023 la data de 3 ianuarie, astfel că mii de fermieri au fost deja autorizați la plată de la începutul anului. Cu toate acestea, sunt câteva categorii de fermieri care nu își pot primi subvențiile deocamdată.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, directorul general al APIA, Adrian Pintea, a explicat de ce plățile întârzie în cazul anumitor fermieri. Totodată, șeful APIA a precizat datele la care vor începe plățile și pentru aceștia.

”În ceea ce privește plata finală, sunt anumite plăți care nu se pot face acum. În ceea ce privește sprijinul cuplat în sectorul vegetal, acești fermieri vor intra la plată după 15 mai, pentru că sunt o serie de documente care trebuie aduse până în 15 mai, iar după finalizarea acestui proces, se va putea face și această plată. Începând cu 16 mai vom demara și aceste plăți, iar undeva în maximum două săptămâni, acești fermieri vor fi plătiți”, a subliniat Pintea.

O altă categorie de fermieri care nu și-au primit încă subvențiile este cea a solicitanților ajutoarelor naționale tranzitorii. Conform lui Adrian Pintea, aceștia își vor primi banii la sfârșitul lunii ianuarie. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi AICI.

De asemenea, APIA a început autorizarea la plată și pentru fermierii care s-au aflat în eșantioanele de control.

”În ceea ce privește controalele pe teren, într-adevăr au fost eșantioane care nu au intrat în prima parte a plății finale la plată, dar înainte de sărbători, undeva în jurul datei de 20 decembrie, și aceștia au fost deblocați la plată, astfel că astăzi se autorizează la plată inclusiv acești fermieri”, a mai precizat Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole