Șeful APIA anunță plățile pentru fermieri! Sumele virate ACUM în conturi

Campania de plată în avans continuă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în paralel cu alte scheme de plată pe care agenția le virează în conturile fermierilor în această perioadă.

Potrivit directorului general al APIA, Adrian Pintea, peste 1,24 miliarde de euro au fost plătite în avans pentru beneficiarii campaniei 2022, numărul de fermieri autorizați la plată până acum fiind de 693.986 fermieri. ”A fost un efort susținut din partea colegilor mei, cărora le mulțumesc pentru profesionalism și implicare. Procesul de autorizare continuă până la termenul limită de 30 noiembrie”, a transmis Pintea.

În cursul ultimei săptămâni, APIA a mai efectuat și plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, pentru cantitățile utilizate în perioada 1 iulie – 30 septembrie 2022.

”Valoarea ajutorului de stat acordat sub formă de rambursare este de 248,75 milioane lei pentru un număr de 17.525 beneficiari, cu cantitățile de motorină determinate cu acciza redusă de 152,60 milioane litri”, a mai subliniat șeful APIA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole