Șeful APIA anunță plăți suplimentare pentru fermieri în luna februarie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va realiza mai multe plăți în cursul lunii februarie pentru fermierii români. Pe lângă continuarea campaniei de plăți în avans, care se apropie cu pași repezi de final, APIA va efectua și plățile pentru reducerea accizei la motorină, atât restanța de 30% pentru trimestrul III, cât și plata integrală pentru trimestrul IV al anului 2021.

Directorul general al agenției, Adrian Pintea, a explicat în detaliu plățile care se vor efectua în următoarea perioadă în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ghinea în emisiune ”Agricultura la Raport”.

”A fost aprobată și Hotărârea de Guvern pentru reducerea accizei la motorină, aceasta este în sarcina APIA. Aici, în anul 2021, Ministerul Agriculturii avea bani în buget și împreună cu domnul ministru Chesnoiu, am luat hotărârea să acordăm 70% din trimestrul III în anul 2021, deși trimestrul III nu se plătea niciodată în anul de cerere. Acum a fost aprobată Hotărârea de Guvern, astfel că vom acorda diferența de 30%, este vorba de 81 milioane de lei pentru 17.260 de beneficiari pe care îi autorizăm la plată. Se va plăti inclusiv trimestrul IV, pentru cererile care au fost depuse în luna ianuarie. Am dispus centrelor județene să facă centralizarea și vom face plata de îndată”, a precizat șeful APIA în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole