Șeful APIA, anunț pentru fermieri – Cum puteți primi subvențiile mai devreme în cont

Fermierii care vor să-și primească mai repede banii din subvențiile aferente anului 2023 vor putea face acest lucru și anul acesta, prin accesarea unor credite pe baza adeverințelor eliberate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Deocamdată, APIA a început eliberarea unor astfel de adeverințe doar pentru schema de plată pentru bunăstarea animalelor, însă se pare că în scurt timp va începe eliberarea adeverințelor și pentru celelalte scheme de plată eligibile. Potrivit directorului general al APIA, Adrian Pintea, eliberarea adeverințelor ar putea începe în cursul acestei săptămâni.

”Săptămâna aceasta începem eliberarea adeverințelor”, i-a răspuns șeful APIA unui fermier care întrebase despre adeverințele pentru creditele punte aferente anului 2023.

În cazul în care condițiile rămân similare celor de anul trecut, fermierii vor putea accesa credite în valoare maximă de 90% din suma totală pe care urmează să o primească de la APIA.

În baza adeverinței de la APIA, fermierii pot obține de la bănci un credit cu o dobândă preferențială, care se restituie atunci când le sunt virate subvențiile în conturile bancare. Plata efectivă a acestor subvenții urmează să înceapă, ca în fiecare an, în 16 octombrie cu avansul, urmând ca plățile regulare să se facă din 2 decembrie 2023.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole