Șeful APIA, anunț de ULTIMĂ ORĂ! Primele plăți din 2023 pentru fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început să vireze banii în conturile fermierilor încă din primele zile ale anului 2023. Potrivit datelor oficiale prezentate de instituție, cea mai mare parte a fermierilor care au solicitat subvenții în Campania 2022 au deja banii în conturi, iar autorizările la plată continuă în fiecare zi.

Într-un anunț făcut de directorul general al APIA, Adrian Pintea, acesta a menționat că agenția a autorizat la plată un număr de 2.968 de fermieri în primele zile ale lunii ianuarie, cu suma de 12,72 milioane de Euro.

De asemenea, o bună parte din subvențiile plătite în cursul anului trecut au fost rambursate României de către Comisia Europeană. Astfel, în data de 5 ianuarie, Comisia Europeană a rambursat României 1,03 miliarde de euro, sumă pe care APIA a plătit-o către fermierii români în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2022 din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole