Șeful ANSVSA le recomandă fermierilor să facă exporturi de oi în Turcia

16

oihhhPreședintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, le-a recomandat  fermierilor din România să exporte ovine în Turcia.

El a declarat, în cadrul unei întâlniri cu fermierii din Botoșani, că, înainte de a avea ca obiectiv efectuarea de exporturi de animale vii către China, să se “focuseze pe relația cu Turcia”, potrivit AGERPRES.

“Deocamdată, până stabilim procedurile tehnice cu chinezii, se ne focusăm pe relația cu Turcia. Noi am stabilit deja fermele de carantină în vreo patru—cinci județe și, după Paște, o să vină delegația de la serviciile veterinare din Turcia să viziteze aceste ferme. Avem agreate cu ei toate certificatele sanitar—veterinare și, teoretic, după inspecție se poate relua comerțul cu Turcia cu ovine vii”, a afirmat Mănăstireanu.

De asemenea, președintele ANSVSA a subliniat că Turcia ar putea accepta, de la sfârșitul lunii mai, și tranzitul de carne de taurine, ca urmare a faptului că Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor urmează să publice, în buletinul propriu, statusul României de țară cu risc neglijabil la encefalita spongiformă bovină.

Referindu-se la relațiile comerciale cu China, Mănăstireanu susține că este nevoie de solicitarea serviciilor veterinare chineze pentru auditarea fermelor de ovine din România, pentru efectuarea exporturilor.

Citește și

Cmentariile sunt închise