Ședință APIA de urgență! Situația la zi a plății subvențiilor către fermieri

Directorul General  al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a convocat astăzi conducerile centrelor județene și a aparatului central al APIA la o întâlnire de lucru ce s-a desfășurat în sistem videoconferință, având ca teme principale de discuție mai multe scheme de sprijin pentru fermieri.

Printre subiectele abordate s-au numărat următoarele:

  • Ajutorul de minimis destinat producătorilor de legume in spatii protejate, acordat în temeiul Hotărârii de guvern nr 651/2021, respectiv stadiul realizării contoarelor pe teren aferente celor 14239 cereri depuse;
  • Situația la zi a controlului la fața locului (pentru toate masurile/schemele de plată ce implica control pe teren);
  • Stadiul campaniei de plăți in avans pentru anul de cerere 2021;
  • Alte aspecte privind activitățile curente ale agenției.

Referitor la Programul de susținere a producției de legume în spații protejate, Directorul General APIA a ținut să sublinieze importanța documentelor pe care fermierii trebuie să le depună pentru a face dovada valorificării producției realizate, precum și respectarea perioadei de depunere a acestora, respectiv 02 noiembrie – 02 decembrie 2021, și a solicitat centrelor județene să asigure tot sprijinul și îndrumarea de care fermierii au nevoie pentru a depune documentația corectă si completă.

De asemenea, Directorul General APIA a felicitat toți colegii din teritoriu pentru mobilizarea și ritmul susținut de autorizare la plată a avansului aferent Campania 2021 și a solicitat ca responsabilitatea și implicarea să fie constante în activitatea fiecărui angajat APIA.

Reamintim că, potrivit ultimei informări venite din partea instituției, până în 23 octombrie, APIA autorizase la plată un număr de 445.084 fermieri, reprezentând 54,59% din numărul total de fermieri eligibili pentru avans. Suma intrată în conturile fermierilor până acum depășește 566 milioane de euro, iar până la sfârșitul campaniei de plăți în avans, la 30 noiembrie, APIA își propune să vireze către fermieri peste 1 miliard de euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole