Secretul unei digestii uşoare: salatele

43

Multe dintre problemele digestive precum crampele şi constipaţia ar putea fi prevenite dacă am include salatele mai des în meniul nostru. Iată câteva motive ca să te convingi de acest lucru!
Salata cu legume verzi previne cancerul
Legumele verzi, precum varza, salata, broccoli sau spanacul, sunt ideale în lupta împotriva diabetului. Conţin clorofilă, cel mai activ antioxidant din natură, magneziu, vitamine şi minerale, substanţe care menţin tinereţea, în timp ce combat orice formă de cancer. Prepară o salată cât mai colorată, ca să te bucuri de gusturi savuroase şi de beneficii pentru sănătate.

Fibrele reduc colesterolul «rău»

Un motiv să alegi salata este cantitatea de fibre din conţinutul ei. Salata verde combate problemele digestive şi nu lasă constipaţia să‑şi facă de cap. Mai mult, nu vei mai avea probleme din pricina colesterolului „rău” peste valorile normale. Mixul de legume proaspete te ajută să slăbeşti, pentru că induce senzaţia de saţietate repede şi o menţine mai multe ore. Dacă ai digestia greoaie, înlocuieşte masa de seară consistentă cu o salată verde sau colorată şi nu vei mai avea probleme cu tranzitul intestinal încetinit.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult